Zoeken

Nieuws over project onderzeekabel Marokko-Verenigd Koninkrijk

4 augustus 2023 - 22:00 - Economie

©

Het project voor de aanleg van een 3800 km lange onderzeese kabel die Marokko met het Verenigd Koninkrijk moet verbinden en 8% van de elektriciteitsbehoeften van het land moet leveren, heeft "cruciale" steun gekregen van de Britse regering.

In de eerste helft van dit jaar hebben Britse ambtenaren 9500 uur besteed aan het project voor de aanleg van de onderzeese kabel Marokko-Verenigd Koninkrijk, meldt Energy Live News. "We zijn erg dankbaar voor de tijd en toewijding die de Britse regering aan dit project besteedt, dat een sleuteloplossing is om de overgang van het land naar schone energiebronnen te versnellen," zegt Simon Morrish, CEO van Xlinks, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het project.

Lees ook: Xlinks kondigt 10.000 banen aan voor Marokko-VK kabel (video)

Morrish benadrukte ook dat deze steun essentieel is om Britse huishoudens te voorzien van veilige, betaalbare en groene energie in het licht van de groeiende klimaatcrisis. "Het toegewijde team van het ministerie van Energiebeveiliging en Net Zero heeft keihard gewerkt om de toekenning van een contract aan Xlinks te bevorderen en heeft meer dan 9500 uur geïnvesteerd in de eerste zes maanden van dit jaar om het project te beoordelen in het kader van een lopende kosten-batenanalyse," liet de verantwoordelijke weten.

Lees ook: Marokko wil Europa tegen 2030 van energie voorzien

In juli verleende de planningscommissie van de raad van North Ayrshire de Britse firma XLCC een vergunning voor de bouw van een fabriek die hoogspanningsgelijkstroom (HVDC) onderzeese kabels zal produceren in Hunterston, Schotland. De bouwwerkzaamheden moeten volgend jaar beginnen, en de productie van de kabels is gepland voor 2026. De fabriek zal essentiële componenten produceren om de productie van zonne- en windenergie in de Sahara voor het Verenigd Koninkrijk mogelijk te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team