Zoeken

Duitse groep investeert in Marokkaans-Britse onderzeese kabel

19 november 2022 - 11:00 - Economie

©

Conenergy, een Duits energiedienstenbedrijf, kondigt een investering aan in het Marokkaans-Brits energieproject dat via de onderzeese kabel Xlinks groene energie van Marokko naar het Verenigd Koninkrijk zal leveren.

Bij het Xlinks-project, dat in september 2021 werd aangekondigd, zullen verschillende onderzeese kabels van 3800 km worden gelegd die hernieuwbaar energie uit het zuiden van Marokko naar het zuidwesten van Engeland moeten brengen. Xlinks verwacht dat het systeem tegen 2030 operationeel zal zijn en gemiddeld 3,6 GW schone elektriciteit zal leveren gedurende 20 uur per dag aan het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook: Marokkaanse zon gaat 7 miljoen Britse gezinnen van elektriciteit voorzien

Voor de start van het project heeft de Duitse onderneming Conenergy een financieel en strategisch partnerschap met Xlinks gesloten. Na de bekendmaking zei Simon Morrish, CEO en oprichter van Xlinks, dat het bedrijf enthousiast is over de mogelijkheden die uit dit partnerschap zullen voortvloeien. Volgens de CEO toont de investering van Conenergy "het groeiende geloof van de markt en onze industrie in het project en de daaraan verbonden voordelen".

Lees ook: Onderzeese kabelproject Marokko-VK boekt vooruitgang

Door de investering wordt Conenergy meteen een partner van Octopus Energy Group, die in mei een financieel en strategisch samenwerkingsverband met Xlinks aanging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team