Zoeken

Nieuwe zeeroute verbindt Marokko met Noord-Amerika

1 januari 2024 - 13:00 - Economie

©

Rederij CMA CGM heeft de officiële lancering van zijn nieuwe zeeroute genaamd ’NAMEX’ aangekondigd. Deze nieuwe route is speciaal opgezet om het seizoensgebonden transport van fruit en groenten vanuit Marokko naar Noord-Amerika te vergemakkelijken en te voldoen aan de groeiende vraag naar verse producten in dat gebied.

De ’NAMEX’-lijn zal een cruciale verbinding vormen tussen de haven Tanger Med en verschillende belangrijke bestemmingen in Noord-Amerika, waaronder Halifax in Canada en Amerikaanse havens zoals New York, Philadelphia, Norfolk, Savannah en Charleston.

Lees ook: Plannen voor nieuwe zeeroute tussen Spanje en Marokko

Het eerste schip, de ’CMA CGM Chile’, zal volgens planning op 9 januari 2024 vanuit de haven van Tanger Med vertrekken. De directe reis van Tanger naar Halifax zal ongeveer een week in beslag nemen, terwijl de oversteek naar Philadelphia ongeveer 13 dagen zal duren. Bij aankomst overweegt CMA CGM efficiënte logistieke oplossingen zoals spoorverbindingen om Halifax snel met Toronto te verbinden, met een geschatte leveringstijd van slechts 3 tot 4 dagen.

Naast het economische belang, benadrukt CMA CGM ook de strategische rol van deze nieuwe route. Dit initiatief versterkt de handelsstromen en vergemakkelijkt het transport van goederen naar belangrijke regio’s zoals Afrika en het Middellandse Zeegebied.

Lees ook: Eerste lading directe zeeroute Marokko-VK krijgt vorm

Technologisch gezien zet de rederij sterk in op innovatie. De koelcontainers op deze lijn worden uitgerust met ’Climative controlled atmosphere’-technologie om een ideaal bewaarmilieu voor de producten te waarborgen. Bovendien zal de integratie van slimme koelcontainers een nauwkeurige en real-time monitoring van de transportcondities mogelijk maken, waardoor de versheid en kwaliteit van de goederen gedurende de hele reis wordt gegarandeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team