Zoeken

Eerste lading directe zeeroute Marokko-VK krijgt vorm

13 oktober 2021 - 16:40 - Economie

©

Een lading van 100 vrachten biologische seizoensgroenten en -fruit via de zeeverbinding tussen de haven Tanger Med en de haven van Poole in Groot-Brittannië, zou zeer binnenkort moeten vertrekken.

Op de nieuwe maritieme route zal een wekelijkse dienst opereren die grotendeels zal bestaan uit het vervoer van droge en gekoelde vracht. De voordelen van de Marokkaans-Britse scheepvaartroute zijn talrijk. De totale reistijd voor goederen van en naar het VK zal nu worden teruggebracht van meer dan zes dagen tot drie dagen. Het zal ook de uitvoer van met name landbouwproducten bevorderen.

Lees ook: Nieuwe commerciële samenwerking tussen Marokko en Groot-Brittannië

De scheepvaartroute Marokko (Tanger Med) naar het Verenigd Koninkrijk (Poole) zal Britse importeurs in staat stellen verse producten rechtstreeks uit Afrika te importeren, en exportbedrijven aanmoedigen hun handel met Marokko en de omliggende regio te verbeteren. De route staat al langer dan twee jaar op de planning en zal ook de post-Brexit congestie en invoerprocedures omzeilen voor goederen die via Europa aankomen.

United Seaways wil de nieuwe rechtstreekse route tegen concurrerende tarieven aanbieden en belooft een aanzienlijke vermindering van de uitstoot, volledige logistieke diensten, deur-tot-deur-diensten, douane-inklaring en opslag. De groep is van plan over te schakelen van een RoRo-dienst of een dienst met uitsluitend vracht zonder begeleiding naar een RoPax-dienst met begeleiding van vracht.

Lees ook: VK wil tunnel aanleggen tussen Gibraltar en Tanger

"Poole Harbour heeft nauw samengewerkt met United Seaways om deze ’Brexit Buster’-dienst te ontwikkelen," zei kapitein Brian Murphy, maritiem en havendirecteur bij Poole Harbour Commissioners. "De dienst zal een groenere en snellere optie bieden voor importeurs en exporteurs uit beide koninkrijken en we kijken uit naar de ontvangst van de eerste zending uit Tanger binnenkort," voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team