Zoeken

Directe zeeroute tussen Marokko en het Verenigd Koninkrijk in de maak

28 februari 2021 - 17:20 - Economie

©

Marokko en het Verenigd Koninkrijk bespreken de opening van een nieuwe zeeroute voor vrachtvervoer. Deze directe route zal Tanger en Poole in het zuiden van Engeland verbinden.

Dankzij de nieuwe bootverbinding zal Marokko in slechts drie dagen goederen aan Engeland kunnen leveren. Via land is dat gemiddeld zes dagen.

Britse media berichten dat de nieuwe zeeroute zal worden verzorgd door United Seaways, een Engelse rederij gespecialiseerd in vrachtverkeer. De rederij is belast met de ontwikkeling van de grensoverschrijdende handel, door strategische bestemmingen te identificeren en zeeroutes te openen.

Volgens de directie van United Seaways zal de nieuwe zeeroute met Marokko Britse importeurs aanmoedigen om nog meer fruit en groenten uit Noord-Afrika in te voeren. In 2020 voerde het Verenigd Koninkrijk voor 180 miljoen pond aan verse producten uit Marokko, tegen bijna 1,8 miljard pond voor Spanje.

In Groot-Brittannië wordt de nieuwe zeeroute positief verwelkomd door importbedrijven. Nigel Jenney, CEO van het Fresh Produce Consortium, stelt dat de directe route met Marokko "een uitstekende kans" is om het Verenigd Koninkrijk voldoende te voorzien in verse producten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team