Zoeken

Plannen voor nieuwe zeeroute tussen Spanje en Marokko

22 december 2023 - 21:36 - Marokko

©

Spanje is gesprekken aangegaan met Marokko om de zeeroute tussen Tarfaya en Fuerteventura opnieuw te activeren. Deze verbinding, die sinds 2008 in de wacht staat, is met slechts 90 km, de kortste route tussen de Canarische eilanden en Marokko.

Er wordt vooruitgang verwacht tijdens een geplande bijeenkomst op 11 en 12 januari. Een Marokkaanse delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van de maritieme en havensectoren, zal dan de haven van Rosario in Fuerteventura bezoeken. De gesprekken zijn bedoeld om het project voor een maritieme verbinding tussen de Canarische Eilanden en Tarfaya te concretiseren, wat voordelig zou zijn voor beide regio’s.

Lees ook: Canarische Eilanden onderhandelen heropening zeeroute Fuerteventura-Tarfaya

De regering van de Canarische Eilanden werkt nauw samen met de Marokkaanse staat om de levensvatbaarheid van het project te verzekeren. Een voorbereidende bijeenkomst staat gepland om de logistieke aspecten en benodigde middelen te onderzoeken. Er wordt speciale aandacht besteed aan de voorbereiding van gezondheids- en grenscontroleservices om een soepele implementatie te waarborgen.

Volgens Luis Padilla, directeur-generaal van Betrekkingen met Afrika binnen de Canarische regering, is dit initiatief strategisch, gericht op het versterken van handel en toerisme, en benadrukt het de noodzaak om alle operationele en logistieke aspecten te beheersen om mogelijke obstakels te vermijden.

Lees ook: Nieuwe veerboot tussen Malaga en Tanger Med

Ter herinnering, de handel tussen de Canarische Eilanden en Marokko concentreert zich voornamelijk op de export van ijzer, staal, brandstoffen en minerale oliën, en op de import van zeevruchten en aluminium.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team