Zoeken

Deense rederij DFDS neemt FRS Iberia Maroc over

15 januari 2024 - 16:00 - Economie

©

In het kader van haar expansiebeleid heeft de Deense ferry- en logistiekonderneming DFDS, na goedkeuring door de bevoegde autoriteiten, de overname van FRS Iberia/Maroc afgerond.

Met deze overname versterkt DFDS haar aanwezigheid in de Middellandse Zee, waar de rederij al zeeroutes van Turkije naar Italië en Frankrijk, en van Frankrijk naar Tunesië verzorgt. Zo verbetert de Deense firma ook haar capaciteit voor passagiers- en vrachtvervoer, meldt Diario Area. FRS Iberia Maroc zal in normaal blijven opereren in afwachting van de afronding van de overdrachtsprocedures.

Lees ook: FRS koopt nieuwe veerboot voor wereld-Marokkanen

FRS Iberia Maroc is sinds het jaar 2000 actief in de Straat van Gibraltar en is de enige ferrydienst voor vracht en passagiers die regelmatige verbindingen onderhoudt tussen Tarifa en Tanger Stad. De reder vaart ook tussen Algeciras en Tanger Med, en Algeciras en Ceuta. De vloot bestaat uit zeven schepen.

Ronny Moriana Glindemann, algemeen directeur van FRS Iberia Maroc, ziet de overname als een belangrijke stap: "Deze acquisitie is niet alleen een stap vooruit in onze groeivisie, maar versterkt ook onze toewijding aan operationele excellentie, innovatie en duurzaamheid."

Lees ook: Veranderingen voor boot tussen Spanje en Marokko

Torben Carlsen, CEO van DFDS, is enthousiast over de integratie van FRS Iberia/Maroc: "We zijn verheugd om te beginnen met de integratie van FRS Iberia/Maroc en kijken uit naar het ontwikkelen van onze gezamenlijke capaciteiten om de business uit te breiden, terwijl we blijven zorgen voor betrouwbare en efficiënte ferrydiensten voor passagiers en vrachtvervoerders."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team