Zoeken

Tanger Med in top 5 best presterende havens ter wereld

24 mei 2023 - 19:00 - Economie

©

Tanger Med verbetert zijn positie in de jaarlijkse ranglijst van de Wereldbank en S&P Global. De Marokkaanse haven is nu één van de vijf best presterende containerhavens ter wereld.

Volgens de laatste editie van de Container Port Performance Index (CPPI), neemt Tanger Med de vierde plaats in de jaarlijkse ranglijst samengesteld door de Wereldbank en S&P Global. Tanger Med stijgt daarmee twee plaatsen ten opzichte van 2021, toen het op de zesde plaats stond.

Lees ook: Haven Tanger Med verpulvert Spaanse havens

De Marokkaanse haven dankt deze nieuwe ranking aan de toenemende productiviteit van de containerterminals voor de ontvangst en verwerking van megaschepen. In 2022 werd in Tanger Med de recordgrens van 700.000 behandelde TEU-containers per maand overschreden.

Lees ook: Grootste havens ter wereld komen samen in Tanger Med

De havens van Yangshan in China voeren de ranglijst aan van de best presterende containerhavens ter wereld. Ze worden gevolgd door de havens van Salalah (Oman) en Khalifa (Abu Dhabi). Tanjung Pelepas en Cartagena (Colombia) maken de top 5 compleet. Tanger Med doet het beter dan Port Said (10ᵉ, tweede best presterende Afrikaanse haven), de haven van Algeciras (13ᵉ, tweede in de Middellandse Zee), Singapore (18ᵉ), Hong Kong (11ᵉ) en Yokohama in Japan (17ᵉ).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team