Zoeken

Marokko: parlementslid in de gevangenis voor fraude

17 januari 2022 - 12:20 - Marokko

©

Het parket van Ain Sebaa in Casablanca heeft een parlementslid van de Constitutionele Unie (UC) aangehouden op beschuldiging van oplichting van een bank en overheidsinstellingen, voor een bedrag van meer dan 600 miljoen dirham.

Het UC-parlementslid werd gearresteerd na klachten van het Agentschap van het waterbekken van Oum Er-Rbia, de handelsrechtbank en een lokale bank, meldt Assabah. Hij wordt beschuldigd van oplichting, valsheid in geschrifte en het uitschrijven van ongedekte cheques voor een bedrag van meer dan 600 miljoen dirham.

Lees ook: Marokko: Kamerlid fakete coronabesmetting na dagvaarding

Het parlementslid slaagde erin het Agentschap van het waterbekken van Oum Er-Rbia geld af te troggelen door ongedekte cheques uit te schrijven. Hij diende ook ongedekte cheques in bij de handelsrechtbank om schulden aan derden af te lossen en perste via een brandstofdistributiebedrijf meer dan 300 miljoen dirham aan leningen en rekening-courantkredieten af van een bank.

Lees ook: Valse advocaat gearresteerd in rechtbank van Berrechid

De beschuldigde politicus, die bij de laatste parlementsverkiezingen van 8 september 2021 werd verkozen, handelde niet alleen. Zijn medeplichtigen, twee bankiers en twee gezagsdragers, werden eveneens gearresteerd en in hechtenis genomen. Afgelopen woensdag heeft de officier van justitie bij de rechtbank van eerste aanleg te Ain Sebaa, de voorlopige hechtenis van de parlementariër opgedragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team