Zoeken

Marokko: Kamerlid fakete coronabesmetting na dagvaarding

14 januari 2022 - 09:40 - Marokko

©

Parlementslid Sghir Babour van de Constitutionele Unie wordt verdacht van betrokkenheid bij een zaak van valsheid in geschrifte, vervalsing van documenten en het afleggen van valse verklaringen. Hij deed alsof hij Covid-19 had om de politie te misleiden.

Sghir Babour werd slechts enkele maanden geleden verkozen na de verkiezingen van 8 september. Hij is een gerespecteerde en bewonderde man in zijn regio, maar toch werd hij zondag gearresteerd door de gerechtelijke politie BNPJ. Er werd een aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd wegens zijn vermeende betrokkenheid bij valsheid in geschrifte, het vervalsen van documenten en het gebruik van vervalste documenten, meldt Alyaoum24.

Lees ook: Oplichter doet zich voor als vriend adviseur Mohammed VI

Voorafgaand aan zijn arrestatie had het parlementslid de dagvaardingen lange tijd ontweken. Hij legde een medische attest voor waaruit bleek dat hij positief was getest op Covid-19. Na verificatie bleek het certificaat vals te zijn.

Lees ook: Man doet zich voor als wereld-Marokkaan om jonge vrouw op te lichten

Sghir Babour wordt beschuldigd van het verstrekken van valse financiële garanties om op frauduleuze wijze een banklening van 600.000 dirham te verkrijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team