Zoeken

Arrestatie parlementslid in Fez

28 maart 2022 - 16:50 - Marokko

©

Agenten van de gerechtelijke politie (BNPJ) hebben in de regio van Fez een invloedrijk parlementslid gearresteerd voor zijn vermeende betrokkenheid bij landroof en illegale stadsbouw in de plattelandsgemeente Oulad Tayeb.

Het Kamerlid zakte na zijn arrestatie in elkaar en werd naar het Ibn El Khatib Ziekenhuis in Fez gebracht, alvorens terug te keren naar het hoofdkwartier van de BNPJ, meldt Assabah. Hij is de hoofdverdachte in een grote zaak van landroof en illegale stadsbouw in de plattelandsgemeente Oulad Tayeb in de regio Fez-Meknes. In zijn vorige ambtstermijn als burgemeester stond hij aan het hoofd van de gemeente.

Lees ook: Marokko: Kamerlid gearresteerd met 400.000 dirham corruptiegeld

Naast de afgevaardigde werden ook verschillende ambtenaren gearresteerd, waaronder een vrouwelijke ingenieur, een gemeenteambtenaar, een assistent van de autoriteiten en een persoon die verantwoordelijk is voor gemeentegrond. Allen werden ondervraagd door de BNPJ en samen met het parlementslid in hechtenis genomen. Volgens plaatselijke bronnen zouden er meer arrestaties kunnen volgen in verband met deze zaak. Die waarschijnlijkheid wordt nog versterkt door het feit dat de BNPJ verschillende personen en persoonlijkheden uit de regio heeft ontboden.

Lees ook: Marokko: Kamerlid fakete coronabesmetting na dagvaarding

In afwachting van de mogelijke vervolging van het parlementslid en zijn medeplichtigen, is de hechtenis verlengd om de speurders van de BNPJ in staat te stellen de zaak te onderzoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team