Zoeken

Marokkaans parlementslid cel in voor drugshandel

13 mei 2022 - 15:40 - Marokko

©

Een voormalig parlementslid van de Nationale groepering van Onafhankelijken (RNI), is door de rechtbank van eerste aanleg in Zagora veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en een boete van 100.000 dirham wegens "het bezit van verdovende middelen en uitvoer van drugs zonder vergunning of licentie van de douaneadministratie".

Twee medeplichtigen van het parlementslid werden veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en een boete van 50.000 dirham elk, meldt het Arabischtalige dagblad Assabah. De broer van de hoofdverdachte, voorzitter van een landelijke gemeente in de provincie Taounate, en een vijfde verdachte in deze zaak, zijn door de rechtbank van eerste aanleg van Zagora vrijgesproken.

Lees ook: Frankrijk: burgemeester verdacht van smokkelen drugs uit Marokko

De vijf verdachten zouden betrokken zijn geweest bij een drugsmokkel. Het onderzoek begon in januari 2019 na de inbeslagneming van een vrachtwagen met grote hoeveelheden drugs, met name 1,2 ton hasj. De voormalige RNI-afgevaardigde en zijn broer werden vervolgd en in voorlopige hechtenis genomen in de plaatselijke gevangenis van Zagora.

Lees ook: Marokko: Kamerlid gearresteerd met 400.000 dirham corruptiegeld

Alle vijf verdachten werden beschuldigd van bezit van, handel in en vervoer van verdovende middelen, deelname aan het bezit van een verdovend middel en uitvoer van verdovende middelen zonder vergunning of machtiging van de douaneadministratie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team