Zoeken

HSL voor het eerst in Marrakech (video)

29 januari 2023 - 21:00 - Marokko

©

De hogesnelheidslijn naar Marrakech is nog niet operationeel en toch werd er deze week een HSL-trein gespot op het station in de okerkleurige stad.

De HSL-trein in Marrakech maakte een testrit in het kader van de voorbereidingen voor de 11ᵉ editie van het wereldcongres van de HSL, dat tussen 7 en 10 maart aanstaande in de stad zal plaatsvinden, aldus een verklaring van spoorwegmaatschappij ONCF.

Lees ook: Marokko investeert 400 miljard dirham in HSL

Aan de internationale bijeenkomst, die zal plaatsvinden onder het thema "Hoge snelheid verenigbaar met onze planeet", zullen meer dan 1500 mensen deelnemen, waaronder betrokken actoren, specialisten en onderzoekers van de hogesnelheidstrein, aldus de verklaring.

Marokko is onlangs begonnen met studies voor de uitbreiding van het spoorwegnet tussen Kenitra en Marrakech. Met een lengte van 450 km zal deze lijn het mogelijk maken verschillende grote steden met elkaar te verbinden en het spoorwegnet van het koninkrijk verder te ontwikkelen. De voorbereidende studies zijn toevertrouwd aan het Franse bedrijf Egis en zouden binnenkort moeten worden afgerond.

Lees ook: Succes Marokkaanse HSL gaat onverminderd door

Het project bestaat uit drie kavels: Kenitra-Ain Sebaa met een lengte van 150 km, Ain Sebaa-Nouaceur met een lengte van 130 km en Nouaceur-Marrakech met een lengte van 212 km.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team