Zoeken

Nieuwe belasting op toeristische logies in Marokko

10 mei 2023 - 23:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering werkt aan de regulering van alternatieve accommodaties. Binnenkort wordt een nieuwe belasting ingevoerd voor toeristische logies bij bewoners thuis. Hiermee wil de regering het toerisme verder reguleren.

Het reguleren van alternatieve accommodatie is een van de maatregelen uit de routekaart toerisme 2023-2026. Op 3 mei vertelde minister Fatim-Zahra Ammor van Toerisme op 2M, dat hieraan wordt gewerkt. "Het decreet zal binnenkort worden uitgevaardigd. Marokko zal niet het eerste land zijn dat het toerisme in particuliere woningen regelt. Het toerisme in Kroatië maakte een enorme kwalitatieve sprong toen de regering van dat land besloot de activiteit te reguleren". Ze wees er ook op dat Marokkanen op een totaal van 30 miljoen overnachtingen, slechts 8 miljoen nachten in geclassificeerde hotels doorbrengen, de rest (22 miljoen nachten) wordt doorgebracht in een alternatieve accommodatie of thuis.

Lees ook: Airbnb omzeilt Marokkaanse belastingdienst

"Het lijkt me normaal om belastingen te betalen als je inkomsten genereert. Bovendien betekent dit extra inkomsten voor de lokale overheden. Ik denk dat wanneer alles geregeld is, een opwaartse spiraal te verwachten is. Het betekent ook een zekerheid voor zowel de verhuurder als de huurder", voegde de minister eraan toe.

Lees ook: Marokko: toeristische woningen binnenkort belast

Verschillende gemeenten werken ook al aan een herziening van de lokale belastingen, met het oog op de invoering van een belasting op "verblijven in particuliere woningen". Op aanwijzing van de gouverneur van de prefectuur M’diq-Fnideq, zou de gemeente Martil de nieuwe belasting op de agenda van de volgende gewone zitting van haar raad in mei moeten zetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team