Zoeken

Nexans opent een nieuwe fabriek in Nouaceur

27 januari 2021 - 10:40 - Economie

©

In Nouaceur heeft de Nexans Groep een nieuwe fabriek in gebruik genomen voor de Telecom Systems Business Unit. In de nieuwe fabriek worden accessoires voor glasvezelkabelconnectoren voor FTTH-, 5G-, datacenter- en LAN-toepassingen geproduceerd.

De fabriek die is gebouwd in de industriële versnellingszone van Nouaceur, bekend als Midparc, heeft een oppervlakte van 6000 m², met een productie-werkplaats van 3000 m². Tegen 2022 zal de fabriek 300 arbeidsplaatsen opleveren. Naast de digitale infrastructuur van Marokko zal de Nexans Groep zich ook richten op de Europese en Noord-Afrikaanse markt.

Volgens de minister van Industrie, Handel en Groene en Digitale Economie, Moulay Hafid Elalamy, is de komst van de fabriek een bewijs van het concurrentievermogen van Marokko en de veerkracht van de nationale industriële sector in de crisis waarin de wereldeconomie zich bevindt.

De executive vice-president van Nexans Business Group Industry Solutions & Projects, Julien Hueber, geeft aan dat zijn bedrijf met de aanwezigheid in Marokko wil profiteren van de groeiende industriële sector in het koninkrijk en beter in staat wil zijn om de Noordwest-Afrikaanse markt te bedienen.

Nexans Group is actief in 34 landen en is een wereldwijde speler op de markt voor internettechnologie. Er werken ongeveer 26.000 mensen voor het bedrijf dat in 2019 een omzet van 6,7 miljard euro noteerde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team