Zoeken

Marokkaanse industrie herwint bijna 100% banen

12 november 2020 - 15:00 - Economie

©

Minister Moulay Hafid Elalamy, van Industrie, Handel en de Groene- en Digitale Economie, zegt dat er onder meer in de industrie in de maand juli veel banen zijn hersteld.

Minister Elalamy reageerde maandag in de Kamer van Volksvertegenwoordigers op een vraag over de strategie van zijn afdeling betreffende de aanpak van de aanhoudende repercussies van de coronacrisis. Hij gaf aan dat er in de maand juli een herstel was van 93% van de banen in de industriële sector, 100% in de farmaceutische sector, 97% in de automobielsector en 92% in de textiel en leder sector.

Volgens minister Elalamy hebben de industriële systemen bijgedragen aan het succes van nationale strategieën. Sterker nog, het ministerie heeft met meer dan 505.000 banen de doelstellingen voor 2020 gehaald, met name op het gebied van werkgelegenheid.

Er worden verschillende Marokkaanse producten vervaardigd tijdens deze gezondheidscrisis, zei de minister. De enige fabriek in Marokko die gespecialiseerd is in de productie van ethanol, produceert 240 hectoliter per dag van deze essentiële alcohol voor de productie van ontsmettingsmiddelen. De 60 fabrieken die betrokken zijn bij de productie van mondkapjes hebben nu een productiecapaciteit van 16 miljoen maskers per dag.

Ook de productie van beademingsapparatuur is onlangs verdubbeld. "Het is nu mogelijk om 1000 beademingsapparaten per week te produceren", stelde de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team