Zoeken

Nieuwe fabriek voor privéjets in Casablanca

1 september 2021 - 18:20 - Economie

©

De Zwitserse fabrikant Pilatus en de Belgische groep Sabca hebben onlangs een partnerschap gesloten voor de assemblage van de vliegtuigstructuren van de PC-12 in Casablanca. Het contract, dat de expertise en het concurrentievermogen van Marokko in de regio aantoont, werd op maandag 30 augustus 2021 ondertekend. De eerste levering wordt eind 2022 verwacht.

De ondertekening van dit contract opent de deuren naar een nieuwe duurzame samenwerking tussen Pilatus en Sabca en betekent een mijlpaal voor de sector van de lucht- en ruimtevaart in het koninkrijk. Zo zal de eerste vliegtuigromp, die in een nieuwe industriële eenheid van Sabca in Casablanca zal worden geassembleerd, tegen 2022 worden afgewerkt en geleverd aan de eindassemblagelijn in het Zwitserse Stand. Het contract zal ook de elektrische installatie van de bedrading mogelijk maken. Na de ondertekening verklaarde Thibauld Jongen, CEO van Sabca, trots te zijn op de keuze van Pilatus voor zijn groep.

Lees ook: Marokko aantrekkelijk voor de Europese industrie

"Deze overeenkomst zal zeker bijdragen tot de versterking van de Marokkaanse lucht- en ruimtevaartindustrie, de aanhoudende groei van de nationale luchtvaartsector verder versnellen [...] en de verbetering van de vaardigheden bevorderen, dankzij de ontwikkeling van nieuwe hoogtechnologische activiteiten," aldus Moulay Hafid Elalamy, Marokkaanse minister van Industrie, Handel, Groene- en Digitale Economie.

Het project van meer dan 180 miljoen dirham omvat de bouw van een nieuwe fabriek van 16.000 m² voor een assemblagelijn van PC-12 vliegtuigstructuren in de technopool Nouaceur. De PC-12 is het enige vliegtuig dat op een onvoorbereide landingsbaan landt en in staat is om verschillende missies uit te voeren, waaronder directievervoer, vrachtvervoer, luchtambulance en lucht- en regeringsmissies.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team