Zoeken

Luchtvaart: ultramoderne fabriek geopend in Kenitra

17 september 2022 - 07:00 - Economie

©

Het Marokkaanse bedrijf Spécial Acier et Traitements Thermiques (SATT) heeft een nieuwe fabriek geopend in Kenitra en uitgerust met apparatuur van de nieuwste generatie. De hoogtechnologische fabriek is ontworpen voor de warmtebehandeling van luchtvaart-, automobiel- en mechanische onderdelen.

De nieuwe fabriek staat op een oppervlakte van 2200 m² in de industriële zone van Kenitra. SATT investeerde 21 miljoen dirham in deze infrastructuur. Minister Ryad Mezzour van Industrie en Handel was aanwezig bij de opening van de fabriek. Hij verklaarde dat het om "een pioniersproject gaat van een Marokkaans bedrijf met een hoge toegevoegde waarde. Het is een sterke en essentiële schakel in de productie en het onderhoud van onderdelen in de belangrijkste sectoren van de Marokkaanse industrie en draagt bij tot de ontwikkeling van de sector vliegtuigmotoren die het Koninkrijk wil stimuleren."

Lees ook: Renault produceert 100% elektrische "Mobilize Duo" in Marokko (video)

Het plaatselijke industriële weefsel wint hiermee aan deskundigheid door de integratie van nieuwe beroepen in overeenstemming met de nationale strategische prioriteiten. Minister Mezzour voegde er aan toe dat het ministerie ook elk ander innovatief lokaal initiatief steunt, dat bijdraagt tot de versterking van de waardeketen van de Marokkaanse industrie.

Lees ook: Marokko wordt hub voor productie elektrische voertuigen

Door geavanceerde technieken en vaardigheden van hoog niveau in Marokko te introduceren, wil SATT bijdragen tot de luchtvaart- en automobielbedrijven in het koninkrijk. Bovendien plant het bedrijf een uitbreiding en wil het zijn verwerkingscapaciteit vergroten door in de nabije toekomst nieuwe ovens aan te schaffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team