Zoeken

Nador worstelt met informele markten rond moskeeën

23 januari 2024 - 09:00 - Marokko

©

In Nador hebben straatverkopers van fruit en groenten, die hun waren met ezelskarren vervoeren, hun toevlucht gezocht tot de buitenwijken na verspreidingsacties in het stadscentrum. Hierdoor zijn informele markten ontstaan rond de moskeeën.

De omgeving van veel moskeeën in Nador veranderen dagelijks in ongeautoriseerde bezettingszones. Deze situatie heeft gevolgen: klachten van de bewoners nemen toe vanwege de ruzies tussen verkopers, straatblokkades en geluidsoverlast.

Lees ook: Marokko opent groothandelsmarkten om speculatie te bestrijden

Recentelijk heeft een incident de spanningen verhoogd. Een auto die na het Maghreb-gebed een menigte bij een moskee probeerde te vermijden, botste op een motorfiets in een poging een ezel te ontwijken. Bij dit ongeval raakte één persoon gewond en moest met een kniefractuur naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Deze situatie roept vragen op over de acties van de lokale autoriteiten. Ondanks campagnes van het ministerie van Binnenlandse Zaken en de prefectuur van Nador, blijven de illegale markten zich vermenigvuldigen, vaak buiten het bereik van de autoriteiten.

Lees ook: Marokko wil kader voor integratie straatverkopers

Bewoners van de wijken Aarid, Jloul, Baraka en anderen maken zich zorgen over deze situatie en roepen de bevoegde autoriteiten op om hun inspanningen te intensiveren. Ze pleiten voor een preventieve aanpak en het bieden van alternatieve oplossingen voor de verkopers, om de openbare orde en rust in hun wijken te behouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team