Zoeken

Marokko wil kader voor integratie straatverkopers

10 december 2022 - 21:30 - Economie

©

Marokko wil straatverkopers geleidelijk aan integreren in commerciële ruimten in hun respectievelijke steden. Om dat proces te begeleiden wordt door het ministerie van Handel en Industrie een gids voorbereid.

De minister van Handel en Industrie, Ryad Mezzour, zei maandag in het parlement dat de nieuwe gids bestemd is voor raadsleden en lokale autoriteiten. Doel van de gids is het proces van integratie van straatverkopers te begeleiden in de verschillende steden van Marokko. Het document zal rekening houden met de specifieke kenmerken en situatie van elke regio. Een budget zal worden verstrekt volgens de behoeften van elke stad, om dit type handelaren te integreren.

Lees ook: Marokko bespreekt wettelijk kader voor straatverkopers

Volgens de uitleg van de minister zal het document worden geïnspireerd door de goede resultaten die behaald werden in steden zoals Berkane, Casablanca en Laayoune. "Andere ervaringen zijn mislukt," zei hij. De succesvolle ervaringen kunnen echter niet worden veralgemeend, aangezien elke regio zijn eigen specifieke kenmerken heeft, aldus Mezzour.

Lees ook: Marokko: straatverkopers lanceren noodkreet

De minister benadrukte ook dat "het probleem van de verkopers niet op dezelfde manier kan worden behandeld als andere problemen, zoals jeugdwerkloosheid. Het profiel van een straatverkoper is dat van een man ouder is dan 40 jaar met een inkomen van meer dan 4000 dirham per maand. Dit betekent dat de oplossingen die zijn ontwikkeld om jeugdwerkloosheid te bestrijden niet gepast zijn voor de integratie van straatverkopers".

Bladna.nl