Zoeken

Straatverkopers zorgen voor overlast in Rabat

8 november 2023 - 09:00 - Marokko

©

In Rabat zorgen straatverkopers voor veel overlast in de wijk Takaddoum. Ze bezetten er de openbare ruimte, tot ergernis van de inwoners en de formele sector. Maatschappelijke organisaties roepen de openbare autoriteiten op tot actie.

De informele sector wint terrein in de wijk Takaddoum in Rabat ten koste van de formele sector. Het district heeft aanzienlijk geïnvesteerd in de bouw van markten om straatverkopers een vaste werkplaats te geven. De verkopers weigeren echter naar naar deze ruimtes te verhuizen om hun activiteiten uit te voeren, onder het voorwendsel dat deze markten geen klanten aantrekken, meldt Al Akhbar. Als gevolg hiervan bezetten ze een groot deel van de wijk, de boulevards en rijbanen, verplaatsen ze zich met karren, driewielers of pick-ups, en blokkeren zo de doorgang voor auto’s en zelfs voetgangers. Dit zorgt voor onrust onder de lokale bevolking.

Lees ook: Marokko wil kader voor integratie straatverkopers

In een brief aan de plaatselijke autoriteiten doen meer dan 400 inwoners, 24 maatschappelijke organisaties en 15 commerciële bedrijven een beroep op de wali van de regio Rabat-Salé-Kenitra, ook gouverneur van de prefectuur Rabat, Mohamed Yacoubi, om in te grijpen en een einde te maken aan de anarchie die heerst in de wijk Takaddoum. Ze vragen de autoriteiten ook om specifieke ruimtes te reserveren voor de activiteiten van straatverkopers.

Bladna.nl