Zoeken

Casablanca: opgelet voor vlees

11 oktober 2023 - 18:00 - Marokko

©

In Casablanca wordt gewaarschuwd voor de toename van rood vlees afkomstig van illegale slachterijen. Dit vlees overspoelt de lokale markt zonder de wettelijke gezondheidscontroles te ondergaan.

Volgens lokale slagers en tussenpersonen, die hun zorgen deelden met Al Ahdath Al Maghribia, hebben vrachtwagens die rood vlees vervoeren naar informele markten nu directe toegang tot de slagerijen van de stad. Deze transporten hoeven niet te voldoen aan de bestaande gezondheidsvoorschriften. Zo zou ongeveer 60% van het geconsumeerde rood vlees in Casablanca afkomstig zijn van deze informele markten.

Lees ook: Frankrijk exporteert vlees van slechte kwaliteit naar Marokko

Wat nog verontrustender is volgens deze bronnen, is dat diverse hotels in de stad, waaronder vestigingen van internationale ketens en restaurants, kiezen voor vlees van deze illegale slachterijen boven het vlees van de stadsabattoirs. Hierdoor krijgen klanten vlees van twijfelachtige kwaliteit voorgeschoteld.

Lees ook: Marokko: gebedeld vlees doorverkocht

De opkomst van deze illegale praktijken, met name in de wijken Derb Ghallef en Oulfa in Casablanca en Chellalat in het nabijgelegen Mohammedia, heeft tevens geleid tot een afname van de productie in officiële slachthuizen in de stad, zegt een expert. Slagers in deze wijken bieden veel lage prijzen aan dan erkende slachthuizen om klanten te lokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team