Zoeken

Nador: 550 miljoen dirham voor nieuw ziekenhuis en kankerinstituut

11 oktober 2017 - 12:30 - Economie

©

In Nador komen een nieuw ziekenhuis en een kankercentrum met 80 bedden. Het ziekenhuis wordt op ruim 26.000 m² gebouwd en zal een investering vergen van 475 miljoen dirham.

Minister El Hossein El Ouardi van Gezondheid lanceerde maandag de bouwwerken van het nieuw provinciaal ziekenhuis met 250 bedden en het kankerinstituut.

Het provinciaal ziekenhuis wordt in drie grote afdelingen verdeeld: een chirurgische afdeling, een spoedafdeling en een kinder- en vrouwenafdeling met een kraamafdeling en een pediatrische dienst.

De nieuwe structuur krijgt ook een dagziekenhuis, poliklinische en functionele diagnostische kamers, een radiologie- en een mammografie-eenheid. Het ziekenhuis zal verder worden uitgerust met een chirurgisch complex met zeven kamers, een laboratorium met moderne apparatuur en andere bijgebouwen, waaronder een apotheek, een receptie hall en een mortuarium met een autopsiekamer.

Het nieuw kankerinstituut van 80 miljoen dirham wordt op 4000 m² gebouwd en zal een capaciteit van dertig bedden hebben. Het structuur krijgt meerdere afdelingen en diensten, waaronder twee chemotherapie- en radiotherapie-eenheden, een spoedafdeling, een dagziekenhuis, een apotheek, een receptie en een administratieve ruimte.

El Hossein El Ouardi herinnerde er tijdens de lancering van de werken aan dat het ziekenhuis en het kankerinstituut onderdeel waren van een grote ontwikkelingsplan voor de gezondheidssector in de provincies van Nador en Driouch waarvoor 922 miljoen dirham werd vrijgegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team