Zoeken

Weg Dakhla-El Argoub over 40 km verbreed

13 november 2022 - 07:00 - Marokko

©

De verbreding van de nationale weg nr. 1 tussen Dakhla en El Argoub is donderdag van start gegaan. De werken werden door minister Nizar Baraka van Uitrusting gelanceerd. Het project betreft de aanleg van een nieuwe rijstrook over een afstand van 40 km.

Het project omvat de verbreding van een eerste gedeelte van 20 km, met een budget van 47,59 miljoen dirham en een uitvoeringstermijn van 12 maanden. Het tweede deel van het project, eveneens van 20 km, wordt uitgevoerd voor een geraamde kostprijs van 59 miljoen dirham en een uitvoeringsperiode van 12 maanden.

Lees ook: Nieuwe weg tussen Bouskoura en luchthaven Casablanca

Het doel is de wegeninfrastructuur van de regio Dakhla-Oued Eddahab te versterken, bij te dragen tot de economische en sociale ontwikkeling en openbare en particuliere investeringen in alle sectoren te ondersteunen.

Lees ook: Dorpsbewoners waarschuwen voor fraude bij aanleg weg Khemisset

Minister Nizar Baraka heeft ook het startsein gegeven voor de versterking en verbreding van de provinciale weg nr. 1100 die Dakhla en Bir Anzarane over 25 km verbindt. Daarvoor werd een bedrag van 16,27 miljoen dirham vrijgemaakt. Dit project, dat in vier maanden wordt uitgevoerd, is gericht op het behoud van het wegennet, de verbetering van de verkeersveiligheid en de versterking van de wegeninfrastructuur in de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team