Zoeken

Miss Marokko klaagt fysiotherapeut aan na mislukte behandeling

21 december 2020 - 19:00 - Marokko

©

Miss Marokko 2017 Ilham Khallad heeft een klacht ingediend tegen haar fysiotherapeut in Toulouse voor ’onvrijwillige verwondingen’. Ze raakte in juni 2019 verbrand tijdens een sessie cryotherapie.

De 29-jarige Ilham kan niet langer meedoen met schoonheidswedstrijden door een brandwond aan haar onderbuik. Aan de krant Le Parisien doet ze haar verhaal. Ze vertelt dat het begon met rugpijn. Ze besloot daarom een therapeut te zoeken op het internet die dichtbij haar in de buurt woonde. De afspraak voor haar rugpijn ging goed en ze besloot een jaar later terug te keren. "Hij stelde mij een machine voor die mijn buik zou afslanken. De sessie kostte tweehonderd euro," aldus Khallad. De eerste keer verliep goed, maar de tweede keer werd de fysiotherapeut nalatig. "Hij liet me 45 minuten alleen aan de machine en ging een andere klant helpen. Toen hij terugkwam, haalde hij de machine weg en stuk van mijn huid ging mee."

De fysiotherapeut probeerde haar gerust te stellen. Hij zou volgens Khallad hebben gezegd: "Maak je geen zorgen en smeer Biafine op". Na een slapeloze nacht, viel Khallad in het bijzijn van haar styliste flauw. Ze werd toen naar de eerstehulppost gebracht. In het ziekenhuis bleek dat ze eerste- en tweedegraads brandwonden had. De wond begon te etteren en er waren blaren. "Tien dagen had ik koorts, diarree en kon ik met moeite lopen," zegt ze.

Het model kan sindsdien niet meer werken. Er zijn geen modellencontracten meer, geen modeshows in zwempakken of fotoshoots die haar buik laten zien. "Hij kan wel nog werken en ik niet meer.", zegt ze.

Ilham Khallad heeft meerdere malen contact gezocht met de fysiotherapeut, maar dat mocht niet baten. "Hij zegt dat ik pech heb gehad." Ze heeft daarom besloten om een klacht in te dienen tegen de man. "Er zijn misschien andere slachtoffers." Ze geeft hem de schuld dat hij nalatig is geweest in zijn werk en haar te lang alleen heeft gelaten aan de machine. Een sessie hoort maar 30 minuten te duren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team