Zoeken

Leerling klaagt school in Kenitra aan wegens verbod op hoofddoek

15 november 2020 - 18:20 - Marokko

©

Een studente van een katholieke school in Kenitra heeft een klacht ingediend tegen de school omdat het haar werd verboden om een hoofddoek te dragen. De uitkomst van de rechtszaak wordt in de komende dagen verwacht.

Eerder deze week mocht de eersteklasser geen les volgen omdat ze een hoofddoek droeg. Volgens het bestuur van de katholieke school is het een overtreding van de interne regels van de school.

Twee dagen op rij werd het meisje geweerd uit het schoolgebouw. Ook zou ze zijn onderworpen aan een verhoor waarbij haar werd gevraagd waarom ze een hoofddoek draagt. Ze vertelde dat ze dit doet uit geloofsovertuiging.

De school heeft aan de moeder van het jonge meisje gevraagd om een belofte te doen dat haar dochter op school geen hoofddoek meer zal dragen. Vervolgens heeft de moeder een deurwaarder ingeschakeld om deze misstanden op de school te onderzoeken, meldt de krant Assabah.

De rechtszaak is in behandeling genomen door de rechtbank van eerste aanleg van Kenitra. De school wordt ervan beschuldigd dat ze het meisje een grondwettelijk recht ontneemt door haar de toegang tot onderwijs te weigeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team