Zoeken

Ontroerende getuigenis Marokkaans tienerslachtoffer van verkrachting (video)

1 maart 2021 - 14:00 - Gemeenschap

©

Imane, een 13-jarig meisje dat in Fez woont, heeft het web in beroering gebracht door in een video te vertellen over de verkrachtingen die zij heeft ondergaan en over de kwellingen waaraan zij wordt blootgesteld. Ze beschuldigd haar grootmoeder, oom en een buur van de misdaden.

In de video die meteen viraal is gegaan, vertelt de tiener hoe zij eerst gelukkig leefde in een huis samen met haar ouders, haar grootmoeder en een oom. Maar haar leven veranderde plotsklaps toen haar moeder, die verpleegster was van beroep, haar gezichtsvermogen verloor. Imane verwijt haar grootmoeder langs vaderskant, dat zij haar moeder een kruidenthee heeft laten drinken, waardoor haar geheugen onherstelbare schade heeft opgelopen.

Haar moeder kwam daarna in psychische nood en werd door de grootmoeder in een kelder gestopt, zegt Imane. Dit is het begin van de lijdensweg van de tiener, die vanaf dat moment aan haar lot werd overgelaten. De grootmoeder zou hebben toegestaan dat haar jongste zoon, Imane’s oom, haar seksueel misbruikte. "Hij misbruikte me de hele tijd, en op een dag ontmaagde hij me, overal zat bloed," zegt het slachtoffer.

Haar grootmoeder begon haar te bedreigen. "Ze zei me dat ze mijn tong eruit zou snijden als ik het aan iemand zou vertellen," zegt Imane huilend. Haar grootmoeder zou haar herhaaldelijk met een stok geslagen hebben. De tiener zegt ook niet te weten hoe het met haar moeder gaat. "Ik weet niet wat er gebeurd is. Ik weet niet of ze haar vermoord heeft," zegt ze.

Imane’s tweede vermeende verkrachting zou gepleegd zijn door een buurman. Hij zou haar seksueel misbruikt hebben in haar huis. De moeder van de vermeende verkrachter probeerde het te verdoezelen, maar dat mocht niet baten. Haar zoon werd veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en zijzelf tot twee maanden. "Ik heb mijn moeder niet meer bij me om me te verdedigen in de rechtbank en om me bij te staan in mijn veroordeling," klaagt Imane. Haar verhaal ontroerde veel Marokkanen, die massaal hun steun aan haar betuigden. Ze vragen om een onderzoek zodat de schuldigen gestraft kunnen worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team