Zoeken

Fez: meisje doet zelfmoordpoging na milde straf verkrachter

10 januari 2021 - 10:00 - Marokko

©

Een 13-jarig meisje heeft geprobeerd om een einde te maken aan haar leven om te protesteren tegen het vonnis van de rechtbank van eerste aanleg van Fez tegen haar verkrachter. Ze vindt dat er geen recht is gesproken.

Het kind werd een jaar geleden aangerand in het huis van de ouders van een jongeman en vindt de gevangenisstraf van één jaar die aan haar verkrachter is opgelegd niet voldoende. De aanranding heeft heftige consequenties voor het meisje dat ook een operatie moest ondergaan.

Het jonge slachtoffer besloot daarom om een einde te maken aan haar leven door zichzelf uit het drie verdiepingen tellende gebouw waar haar ouders wonen te werpen, meldt Hespress. Ze raakte ernstig gewond en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Haar advocaat, Jawad Gnaoui, hekelt het vonnis dat oneerlijk is voor zijn cliënt. Volgens hem was ze het slachtoffer van een "brutale misdaad". De raadsman van het misbruikte meisje zegt dan ook dat hij in beroep zal gaan tegen deze beslissing. Volgens hem is de jonge leeftijd van de verdachte geen reden voor zo’n milde vonnis. Organisaties uit het maatschappelijk middenveld voerden ook actie tegen het vonnis.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl