Zoeken

Marokkaanse minister maakt einde aan controverse over echtgenoot

11 december 2021 - 12:00 - Marokko

©

Minister Aawatif Hayar van Solidariteit, Sociale Integratie en Gezin lag onder vuur omdat zij haar man had benoemd tot directeur van haar kabinet en vervolgens tot adviseur. Ze maakte zonet een einde aan deze controverse, door haar man van het ambt te ontslaan.

El Mkaddem Kheddioui, de echtgenoot van minister Aawatif Hayar van Solidariteit, Sociale Integratie en Gezin, heeft het ministerie definitief verlaten, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Zijn vrouw werd beschuldigd van nepotisme omdat zij hem tot kabinetschef en vervolgens tot adviseur heeft benoemd.

Lees ook: Marokko: zes ministers geven zetel in parlement op

De twee benoemingen lagen ook slecht bij ambtenaren binnen het ministerie, waaronder de secretaris-generaal. De vertegenwoordiger van de Istiqlal-partij in de regering van Aziz Akhannouch werd ervan beschuldigd haar echtgenoot belangrijke verantwoordelijkheden en privileges binnen het ministerie te hebben toevertrouwd, waaronder het toezicht op de uitvoering van het nieuwe ontwikkelingsmodel in de sectoren solidariteit, sociale integratie en gezin.

Lees ook: Pasbenoemde minister Nadia Rmili verlaat ministerie van Volksgezondheid

De minister heeft uiteindelijk toegegeven aan de druk door een andere persoon aan het hoofd van haar kabinet te benoemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team