Zoeken

Kawtar Benhalima naar Miss Universe voor Marokko ondanks kritiek

24 november 2021 - 19:40 - Marokko

©

Kawtar Benhalima (22), die op 10 november tot Miss Marokko werd gekroond nadat de oorspronkelijk gekozen Fatima-Zahra Khayat zich terugtrok, zal het koninkrijk daadwerkelijk vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-competitie in Israël. Dit ondanks de controverse op sociale netwerken na de ontdekking van haar Algerijnse afkomst en oproepen tot haar ontslag.

Miss Marokko verklaarde tijdens de schoonheidswedstrijd dat ze in haar leven het meest geïnspireerd was door haar oma. Ze komt oorspronkelijk uit Algerije en emigreerde naar Marokko tijdens de Onafhankelijksoorlog. Ze droeg haar vaardigheden van kleding-styliste over aan verschillende Marokkaanse vrouwen om hen te helpen hun zelfvertrouwen te versterken

Lees ook: Miss Universe Marokko slachtoffer felle aanvallen

Deze onthullingen van Kawtar Benhalima leidden tot een golf van hatelijke opmerkingen op sociale netwerken. De jonge vrouw bleef erbij dat ze in Marrakesh was geboren en haar diploma in bedrijfskunde behaalde na studies aan een Amerikaanse school in Marokko en Frankrijk. Sommige Marokkaanse internetgebruikers waren beledigd door deze opmerkingen van Miss Marokko en gingen zelfs zo ver dat ze de hashtag #BoycottKawtarBenhalima creëerden om haar ontslag te eisen.

Lees ook: Miss Universe Marokko gaat niet naar Israël

De controverse over de Algerijnse afkomst van Kawtar Benhalima duurt voort tijdens de crisis tussen Marokko en Algerije, dat in augustus de diplomatieke betrekkingen met het koninkrijk verbrak. Algerije beschuldigde Marokko ook van de moord op drie Algerijnse vrachtwagenchauffeurs in de Sahara begin november.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team