Zoeken

"Messi van hasj", één van de meest gezochte criminelen in Europa

4 oktober 2022 - 19:00 - Wereld

©

Een van de meest gezochte criminelen in Spanje en Europa is de "Messi van de hasj", een gevaarlijke Marokkaanse hasjdealer. Europol vraagt Spaanse burgers om hulp om hem te vinden.

De "Messi van de hasj", van zijn echte naam Abdellah El Hadj Sadeck El Menbri, staat op de lijst van gevaarlijkste voortvluchtige criminelen die Europol heeft opgesteld in samenwerking met het Europees netwerk van actieve opsporingsteams (ENFAST). De lijst, met foto’s en informatie over gezochte criminelen, kan worden bekeken op de website Eumostwanted.

Lees ook: "Messi van hasj" zou schuilplaats in Tanger hebben verlaten

Om de "Messi van de hasj" in handen te krijgen, vraagt Europol burgers om hulp. Momenteel is de zoektocht gericht op Spanje, waar de crimineel vermoedelijk verblijft. De 38-jarige, 1,87 cm lange verdachte, is de leider van een criminele organisatie die handelt in drugs, wapens, munitie en explosieven en het geld van deze transacties witwast.

Lees ook: Spanje arresteert Fikri, grootste hasj- en cocaïnesmokkelaar

Abdellah El Hadj Sadeck El Menbri wordt "momenteel beschouwd als de leider van de grootste hasjsmokkelorganisatie in Spanje, die actief is in de regio Campo de Gibraltar", aldus Eumostwanted. Het netwerk smokkelt hasj van Marokko naar Spanje en verkoopt het in heel Europa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team