Zoeken

Door Europol gezochte "Messi van de hasj" maakt onverwachtse verschijning

21 december 2023 - 23:00 - Marokko

©

Een van de meest gezochte criminelen door Europol is onlangs gezien in het noorden van Marokko, waar hij deelnam aan een voetbalwedstrijd zonder enige zorg voor de autoriteiten.

Abdellah El Haj Sadek El Menbri, beter bekend als de "Messi van de hasj", speelde vorige week in een wedstrijd tussen zijn team Wydad Tanger (3e divisie) en die van Fnideq. Hij is één van de belangrijkste hasjsmokkelaars tussen Marokko en Europa, maar verliet de wedstrijd ongehinderd. Zijn opsporingsbericht is nog steeds zichtbaar op de website van Europol.

Lees ook: "Messi van hasj", één van de meest gezochte criminelen in Europa

Abdellah El Haj Sadek El Menbri staat aan het hoofd van een grote drugsorganisatie dat voornamelijk in de Straat van Gibraltar actief is. Zijn naam staat bovenaan de lijst van ’Meest gezocht van Europa. Game over’, een initiatief van het Europese Netwerk van Actieve Fugitive Search Teams, dat een paar weken geleden door Diario de Sevilla werd bekendgemaakt.

Op 40-jarige leeftijd leidt Abdellah de belangrijkste hasjhandelorganisatie in Spanje, met name actief in de regio Campo de Gibraltar. Hij wordt beschuldigd van illegale drugshandel, witwassen van geld en wapenbezit, en coördineert het transport van drugs van Marokko naar de Andalusische kusten met behulp van krachtige motorboten.

Abdellah’s criminele carrière begon in 1983 in Tanger. Na zijn verhuis naar Algeciras op 14-jarige leeftijd raakte hij betrokken bij de hasjhandel. Zijn bijnaam, geïnspireerd door zijn passie voor voetbal, onthult een minder bekende kant van zijn leven, gekenmerkt door optredens in regionale Andalusische divisiewedstrijden en frequente bezoeken aan het Santiago Bernabéu-stadion.

Lees ook: Spanje: "Hasj-Messi" verdwijnt na doodsbedreigingen

Na een korte periode in de gevangenis in 2015, keerde Abdellah terug naar Marokko om bedrijven op te zetten die vermoedelijk worden gebruikt om zijn illegale inkomsten wit te wassen. Hij ontsnapte aan een eerdere celstraf in Spanje na de betaling van een borgsom van 80.000 euro.

Deze deal, die door velen als schandalig wordt beschouwd, stelde Messi in staat om zijn illegale activiteiten voort te zetten. Onder toenemende druk van de autoriteiten, besloot hij in 2017 te vluchten en niet meer terug te keren naar Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team