Zoeken

Drugssmokkel Marokko-Spanje: "Messi van de Hasj" voor de rechter

8 mei 2024 - 23:00 - Wereld

©

Het regionaal gerechtshof van Cadix, gevestigd in Gibraltar, heeft zware gevangenisstraffen geëist tegen 26 leden van het drugsnetwerk geleid door Abdellah El Hadj Sadeck El Menbri, beter bekend als "Messi van de Hasj".

Volgens de aanklacht van het Openbaar Ministerie van Cadix, waar Europa Press toegang toe had, worden de 26 leden van het criminele netwerk, waaronder de rechterhand van "Messi van de Hasj" die verantwoordelijk was voor "het organiseren van de inzameling, opslag en distributie van drugs na directe instructies", beschuldigd van misdaden tegen de volksgezondheid, het bezit van oorlogswapens, valsheid in geschrifte en poging tot mishandeling van een ambtenaar.

Lees ook: Door Europol gezochte "Messi van de hasj" maakt onverwachtse verschijning

De 26 beklaagden worden in oktober 2024 voor de rechter gebracht. Ze riskeren samen tot 455 jaar gevangenisstraf en boetes van 1,04 miljoen euro voor de smokkel van hasj via de Straat van Gibraltar tussen februari 2016 en januari 2017.

Lees ook: "Messi van hasj", één van de meest gezochte criminelen in Europa

Terwijl de leden van de criminele organisatie op hun proces wachten, werd Abdellah El Hadj Sadeck El Menbri, alias "Messi van de Hasj", na de betaling van een borgtocht voorwaardelijk vrijgelaten. Hij vluchtte in april 2019 uit Spanje naar Tanger om te ontsnappen aan de gerechtelijke autoriteiten van Cadix en wordt door Europol beschouwd als een van de meest gezochte gevaarlijke criminelen in Spanje en Europa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team