Zoeken

"Messi van hasj" zou schuilplaats in Tanger hebben verlaten

16 mei 2022 - 12:20 - Marokko

©

De beruchte hasjsmokkelaar Abdellah El Haj, die bekend staat als de "Messi van de hasj", heeft naar verluid zijn verblijfplaats in Tanger verlaten. Hij woonde er sinds 2019, na de ontmanteling van een deel van zijn netwerk in Spanje.

Abdellah El Haj sloeg in 2019 op de vlucht voor de Spaanse autoriteiten, nadat een deel van zijn organisatie werd opgerold. Hij zocht zijn toevlucht in Tanger van waaruit hij ongestraft zaken bleef doen. De Messi van de hasj is zelfs actiever geworden en investeerde in zijn eigen hasjproductie.

Lees ook: ’Messi van de hasj’ laat opnieuw van zich horen

Volgens bronnen van de Spaanse politie in Taquigrafo, is hij recent de Straat van Gibraltar overgestoken "per boot of jet-ski". Ze voegen eraan toe dat El Haj zich niet langer veilig voelt in zijn schuilplaats in Tanger, nu de Spaanse en Marokkaanse regeringen nieuwe overeenkomsten hebben gesloten. Volgens dezelfde bronnen hebben de Marokkaanse autoriteiten de jacht op hem geopend.

Omdat hij actief wordt gezocht in de regio van Campo de Gibraltar, Algeciras en de Costa del Sol, probeert hij niet te lang op dezelfde plaats te blijven, om niet betrapt te worden door de Spaanse of Marokkaanse autoriteiten.

Lees ook: Spanje: "Hasj-Messi" verdwijnt na doodsbedreigingen

Na zijn ontsnapping in 2019, werden verschillende leden van zijn criminele organisatie gearresteerd. De laatste gezamenlijke operatie van de Guardia Civil en de nationale politie werd uitgevoerd in juli 2021 en resulteerde in de arrestatie van 77 personen en de inbeslagneming van 8 ton hasj.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team