Zoeken

Melilla: verkoop voertuig met Marokkaans kenteken is nu mogelijk

14 februari 2022 - 20:20 - Marokko

©

Voortaan kunnen inwoners van Melilla die de groene kaart van hun in Marokko geregistreerde voertuigen willen annuleren, dit doen bij de Marokkaanse consulaten in Almeria en Algeciras.

Voor duizenden inwoners van de stad die over een voertuig met een Marokkaanse groene kaart beschikken, heeft de Islamitische Commissie van Melilla (CIM) een oplossing gevonden. Het document, dat vereist is om Marokko binnen te komen, kan sinds de sluiting van de grenzen in maart 2020 niet meer worden vernieuwd of geannuleerd, meldt Melilla Hoy.

Lees ook: Ondernemers Melilla bieden lege pakhuizen gratis aan door einde smokkel

Nu kan de procedure om de groene kaart te annuleren worden uitgevoerd bij de Marokkaanse consulaten in Almeria en Algeciras. Door de maatregelen hoeven autobezitters zich alleen nog maar persoonlijk met hun identiteitskaart, rijbewijs, technische keuring en groene kaart naar een van de twee consulaten te begeven.

Het consulaat controleert de overgelegde documenten en het chassisnummer van het voertuig en geeft een document af waarmee de verwijdering van de groene kaart uit het systeem officieel wordt bevestigd. Dit officieel document stelt de eigenaar van het voertuig in staat het gemakkelijk te verkopen en naar Marokko te reizen met een ander voertuig.

Lees ook: Melilla: ’grens’ of ’poort’, een zinloze polemiek

Voordien moesten vele inwoners van Melilla die hun voertuig met een Marokkaanse groene kaart wensten te verkopen, een verklaring ondertekenen met de koper, waarin deze ermee instemde om, zodra de grens weer was opengesteld, zich naar de grens met Marokko te begeven om de groene kaart te annuleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team