Zoeken

Marokkaanse diaspora kan identiteitskaart binnenkort online aanvragen

27 januari 2022 - 12:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkanen die in het buitenland wonen kunnen binnenkort bij 20 consulaire diensten een online aanvraag indienden voor hun identiteitskaart. De Marokkaanse regering zegt alles in het werk te stellen om deze dienst zeer spoedig operationeel te maken.

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken kondigde maandag in het parlement aan dat de regering van plan is om de consulaire kaart van het koninkrijk te herzien, om zo de diensten dichter bij de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland te brengen.

Lees ook: Digitaal platform met juridische diensten voor Marokkaanse diaspora

Gevraagd naar de kwaliteit van de dienstverlening in de Marokkaanse consulaten, zei Bourita dat het koninkrijk in totaal 56 consulaten telt. Het is niet de bedoeling om meer consulaten te openen, maar de consulaire kaart wordt herzien in functie van een betere begeleiding van Marokkanen in de wereld.

Daartoe kunnen de consulaire vertegenwoordigingen in de Golfstaten en Afrika, maar ook in de voorsteden van Parijs, Noord-Italië en in het Spaanse Galicië worden herzien. De verbetering van de kwaliteit van de consulaire dienstverlening concentreert zich rond vier assen, namelijk de verbetering van het onthaal, de digitalisering en de verbetering van de consulaire prestaties, een betere dienstverlening vanwege de consulaten en van lokale en sociale acties.

Lees ook: Nasser Bourita wil leven wereld-Marokkanen vereenvoudigen

De minister maakte van de gelegenheid gebruik om te onderstrepen dat de in het buitenland gevestigde en in de consulaten ingeschreven Marokkaanse gemeenschap, ongeveer 5,3 miljoen mensen telt. Dit aantal kan nog oplopen tot meer dan 6 miljoen, als men niet-geregistreerde Marokkanen meerekent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team