Zoeken

Inwoners Melilla gestraft bij terugkeer uit Marokko

21 mei 2022 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Ongeveer 25 inwoners van Melilla die uit Marokko terugkeerden, hielden zich niet aan de hygiënevoorschriften aan de grens die door de autonome stad werden uitgevaardigd. Ze riskeren hiervoor een strenge straf.

Regeringsfunctionaris Sabrina Moh zei woensdag dat inwoners van de stad die uit Marokko terugkeren, bij de grens een gezondheidscontrole moeten doorstaan, waarbij ze onder andere een vaccinatiebewijs, een negatieve PCR test of een genezingscertificaat moeten laten zien.

Lees ook: Vraag naar Covid-vaccin neemt toe in Sebta na heropening grenzen

Sommige inwoners die zich niet aan de regels houden keren terug naar Marokko, terwijl anderen de grens oversteken en sancties riskeren, meldt El Faro de Melilla. Sinds de grenzen vorige week dinsdag weer opengingen, hebben ongeveer 25 bewoners in de stad de regels overtreden, zegt Sabrina Moh, die verzekert dat er afgezien van deze gevallen geen "ernstige problemen" zijn geweest.

Lees ook: Melilla: drones ingezet aan grens met Marokko

Binnen 24 uur staken meer dan 1500 mensen en ongeveer 400 voertuigen de grens over van Melilla naar Beni Ensar. In de andere richting werden ruim 1400 mensen en bijna 600 voertuigen geregistreerd, aldus de regeringsfunctionaris. Zij prees de uitstekende coördinatie tussen de veiligheidsdiensten, de plaatselijke politie en de gezondheidsambtenaren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team