Zoeken

Marokko wil Oekraïense pantservoertuigen kopen

13 februari 2022 - 21:00 - Marokko

©

Om zijn leger verder te versterken, is Marokko voornemens om 4x4 MRAP-pantservoertuigen (Mine-Resistant Ambush Protected) uit Oekraïne te kopen.

Een delegatie van het Marokkaanse ministerie van Defensie heeft in december 2021 een bezoek gebracht aan de fabriek van het Oekraïense bedrijf Armor, dat deze voertuigen vervaardigt. De delegatie woonde ook een demonstratie van deze voertuigen bij, meldt Tactical Report, een medium dat gespecialiseerd is in defensie- en veiligheidskwesties in de regio Midden-Oosten.

Lees ook: Spanje verkoopt massaal militair materieel aan Marokko

Het betreft een 4x4 gepantserd voertuig dat volgens de fabrikant "ideaal is voor het vervoer van soldaten in gevechtssituaties" en ook kan worden gebruikt als commandopost of als voertuig voor de evacuatie van troepen. Het voertuig is in staat de bemanning te beschermen tegen mijnen en hinderlagen en beschikt over een 7,62 mm of 12,7 mm machinegeweer. Het 17,5 ton zware voertuig, met een zescilindermotor van 380 pk, kan tot 8,15 ton vervoeren en een snelheid van 100 km/u halen.

Lees ook: Marokko versterkt zijn leger met luchtverdedigingssystemen

Marokko is al verscheidene jaren bezig met een dynamische modernisering van zijn leger, met behulp van partners zoals de Verenigde Staten, Frankrijk en Israël.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team