Zoeken

Marokko zet inreisstempel bij inwoners van Melilla

18 mei 2022 - 18:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De regeringsvertegenwoordiger in Melilla, Sabrina Moh, heeft aangekondigd dat de Marokkaanse autoriteiten een inreisstempel in de paspoorten van de inwoners van de autonome stad zullen zetten als ze de grens met het koninkrijk willen oversteken.

Tot twee jaar geleden konden inwoners van Melilla en Nador met een identiteitskaart de grens over. Volgens El Faro de Melilla hebben de Marokkaanse en Spaanse autoriteiten nu besloten dat alleen burgers met een visum hun grondgebied zullen mogen betreden.

Lees ook: Guardia Civil vraagt om meer politie aan grenzen Sebta en Melilla

Sabrina Moh, de regeringsvertegenwoordiger van Melilla, bevestigde het nieuws op een persconferentie op maandag, en zei dat het in dit stadium moeilijk te zeggen was of Melilla zou deelnemen aan Operatie Marhaba 2022. De havenautoriteiten van de stad hebben echter al de verzekering gekregen dat ze zich kunnen voorbereiden op de ontvangst van de Marokkaanse diaspora.

Lees ook: Voorwaarden om grenzen van Marokko met Sebta en Melilla over te steken

De vertegenwoordiger van de regering van Melilla wisselde met de gouverneur van Nador van gedachten over hoe de grens veiliger kan worden gemaakt en de doortocht kan worden vergemakkelijkt. Daarom eisen de Marokkaanse autoriteiten, behalve een visum, ook een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team