Zoeken

Melilla wil Algerijnse toeristen aantrekken

7 november 2020 - 17:00 - Wereld

©

Victor Gamero, voorzitter van de havenautoriteit van de Spaanse enclave Melilla, wil een nieuwe zeeverbinding met Oran lanceren om Algerijnse toeristen aan te trekken.

Gamero wil Algerijnse toeristen aantrekken uit de grensregio’s met Marokko en heeft daarom steun gevraagd aan de regionale gouverneur Eduardo de Castro voor een zeeverbinding met Algerije. Zijn bedoeling is om de hogere Spaanse overheden te overtuigen van de noodzaak van een ​​maritieme lijn tussen Melilla en de Algerijnse haven van Ghazaouet, meldt de lokale krant Melilla Hoy.

De voorzitter van de havenautoriteit zou graag willen dat Algerijnen gebruik kunnen maken van dezelfde faciliteiten als Marokkaanse burgers, oftewel een visumvrije toegang zoals ook het geval is voor andere Spaanse havens. "Wat we willen is dat hetzelfde beleid voor Marokko, ook wordt toegepast op Algerijnse burgers, om hen zo toegang te geven tot Melilla met enkel een paspoort of een meervoudig visum", legt hij uit.

Om de meerwaarde van het project te rechtvaardigen, benadrukt hij de nabijheid van de haven van Ghazaouet die slechts een kleine 96 kilometer van de enclave is verwijderd. Hij is er ook van overtuigd dat dit project de Algerijnen en de Spanjaarden dichter bij elkaar zal brengen. Sinds de sluiting van de landsgrenzen tussen Algerije en Marokko in 1994 kunnen Algerijnen Melilla niet meer binnenkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team