Zoeken

Maritieme verbinding Algerije-Melilla: "Dezelfde afspraken als met Marokko"

16 november 2020 - 19:40 - Economie

©

De steun voor het project van een maritieme verbinding tussen Melilla en Algerije wordt steeds groter. Victor Gamero, voorzitter van de havenautoriteit in de enclave, sprak hierover met de brancheorganisatie van ondernemers in Melilla en legde het project ook voor aan hogere Spaanse overheden.

Abdeslam Mohamed Mimun, voorzitter van de werkgeversorganisatie Acsemel, riep de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken op om "Melilla te helpen bij het openen van een maritieme route met Algerije". Hij betreurt het huidige gebrek aan steun van politieke actoren in Melilla. Hij hekelt ook de "stilte" van de gekozen functionarissen van Melilla in het Spaanse parlement en de regionale regering. "Zij nemen geen standpunt in over dit project, onze stad kan niet eeuwig afhankelijk blijven van hulp en subsidies", benadrukt de baas van Acsemel, opgetekend door de plaatselijke krant Melilla Hoy.

Volgens de ondernemer zou "Melilla een geweldig zakenplatform kunnen worden door haar positie van toegangspoort tot Europa". Hij legt uit dat de maritieme lijn met Algerije echt essentieel is voor de economie van de enclave, "op voorwaarde dat er wordt geluisterd naar degenen die zich echt zorgen maken over de situatie".

Met dezelfde visie drong de voorzitter van de havenautoriteit van Melilla, Victor Gamero, een paar dagen geleden aan bij de regionale gouverneur Eduardo de Castro, om de centrale regering in Madrid te overtuigen van het belang van deze lijn.

"We willen dat dezelfde regeling als degene die we met Marokko hebben, ook wordt toegepast op Algerije, om zo Algerijnse burgers toegang te verlenen met enkel hun paspoort of een meervoudig uitreisvisum voor Melilla", vertelt Victor Gamero aan de krant. Dit project kan ook Algerijnse investeerders aantrekken omwille van de administratieve vereenvoudiging.

Bladna.nl