Zoeken

Meerdere arrestaties voor sextortion in Marokko

25 augustus 2023 - 12:00 - Marokko

©

In het Marokkaanse Oued Zem, in de provincie Khouribga, heeft de politie drie personen gearresteerd op verdenking van "oplichting, fraude en seksuele chantage" via sociale media.

De drie verdachten chanteerden hun slachtoffers, voornamelijk afkomstig uit de Golfstaten, via sociale media. Ze filmden de slachtoffers in ongepaste en compromitterende situaties via webcam of videogesprekken op instant messaging-applicaties, om ze vervolgens te chanteren, melden bronnen van Assabah.

Lees ook: Hervé Renard opnieuw slachtoffer van sextortion in Marokko

De officier van justitie bij de rechtbank van eerste aanleg in Oued Zem heeft dinsdag hun inhechtenisneming bevolen. De eerste zitting van hun proces vond "dezelfde dag plaats in de rechtbank van eerste aanleg in Oued Zem, maar deze is uitgesteld tot 28 augustus om de advocaten de tijd te geven het dossier in te zien en de verdediging voor te bereiden", aldus dezelfde bronnen.

Lees ook: Marokko rolt sextortionnetwerk op, slachtoffers komen uit Golfstaten

De drie verdachten werden aangehouden nadat een slachtoffer via zijn ambassade een klacht had ingediend en de geldtransfers als bewijs had getoond: 11.000 dirham voor de eerste verdachte, 5000 dirham voor de tweede en 3000 dirham voor de derde arrestant. Deze informatie heeft de onderzoekers geholpen de oplichters op te sporen en te arresteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team