Zoeken

Marokko rolt sextortionnetwerk op, slachtoffers komen uit Golfstaten

24 december 2022 - 17:00 - Marokko

©

Drie mensen zijn in Marokko gearresteerd door agenten van het Centraal Bureau voor Gerechtelijk Onderzoek (BNPJ) in het kader van een onderzoek naar een bende afpersers. De slachtoffers zijn onderdanen uit de Golfstaten.

Alles begon met een aanbod van virtuele seks op sociale media via een app die live video’s uitzendt. De hoofdverdachte deed zich voor als een vrouw en leidde een netwerk waarbij tal van rijke Khalijis werden gedwongen grote sommen geld te betalen. In ruil voor een commissie op elke transactie zou hij de manager van een agentschap voor geldtransfers in Benguerir hebben aangeboden de aan hem overgemaakte bedragen anoniem over te schrijven, meldt Assabah.

Lees ook: Voormalig Marokkaanse voetballer slachtoffer sextortion

Na het ontvangen van het geld, bleef de hoofdverdachte zijn slachtoffers uit de Golfstaten lastigvallen en eiste steeds meer geld om de compromitterende video’s niet te publiceren. De slachtoffers dienden uiteindelijk een klacht in bij het parket in Rabat, dat vervolgens de BNPJ met een onderzoek belastte.

In Dakhla werden twee medeplichtigen en de manager van het wisselkantoor van Benguerir gearresteerd en aangeklaagd door de rechtbank van eerste aanleg in Casablanca. De eerste twee worden vastgehouden in de gevangenis van Oukacha, terwijl de derde in bewaring werd gesteld. Volgens de twee medeverdachten was de manager van het wisselkantoor niet op de hoogte van de activiteiten van het netwerk.

Lees ook: Marokko: sextortion-netwerk ontmanteld

De leider van het netwerk is nog steeds voortvluchtig. Hij gaf zijn twee medeplichtigen, die in Dakhla woonden, opdracht naar Benguerir te gaan om het geld van de fraude op te halen bij de manager van het wisselkantoor.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team