Zoeken

Marokko: minderjarige slachtoffer verkrachting veroordeeld voor homoseksualiteit

25 oktober 2023 - 20:00 - Marokko

©

De veroordeling van een seksueel misbruikte minderjarige door de kamer van eerste aanleg van het Hof van Beroep in Ouarzazate voor "homoseksualiteit", zorgt voor veel verontwaardiging in Marokko.

De kamer van eerste aanleg van het Hof van Beroep in Ouarzazate heeft de muezzin van een moskee in de gemeente M’semrir, in de provincie Tinghir, veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor homoseksualiteit en verkrachting van een minderjarige. Het jonge slachtoffer werd drie jaar lang misbruikt, mishandeld en bedreigd, meldt H24info.

Lees ook: Imam gearresteerd voor verkrachting kinderen in Marokko

Onbegrijpelijk is dat dezelfde rechtbank ook de jongen heeft veroordeeld. Hij kreeg zes maanden gevangenisstraf en een boete van 2000 dirham. Net als de muezzin wordt hij beschuldigd van homoseksualiteit.

Op sociale media heeft de veroordeling van de jongen tot kwade reacties geleid. "Hoe kan het dat een verkrachtingsslachtoffer zelf ook achter de tralies belandt?", klinkt het. Activisten van het maatschappelijk middenveld hebben nog niet gereageerd op deze veroordeling.

Lees ook: Marokko: imam cel in voor verkrachting blind meisje

Naast de muezzin en het slachtoffer zijn nog twee andere personen veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar. Ze worden ervan beschuldigd een video van het slachtoffer en zijn verkrachter te hebben opgenomen om de muezzin te chanteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team