Zoeken

Marokkaanse parlementariër cel in voor financiële misdrijven

16 september 2023 - 23:10 - Marokko

©

De strafkamer bij het Hof van Beroep in Casablanca belast met financiële misdrijven, heeft uitspraak gedaan in een zaak van verkwisting en verduistering van publieke fondsen. Bij de zaak zijn de vicevoorzitter van de Kamer van Raadgevers en leider van de MP-partij, Mehdi Atmoun, en negen andere verdachten betrokken.

Mehdi Atmoun, die vrij werd vervolgd, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 30.000 dirham, meldt Al Akhbar. De negen andere verdachten, waaronder gemeentetechnici, ondernemers en ambtenaren, zijn eveneens veroordeeld tot verschillende gevangenisstraffen. Twee verdachten kregen twee jaar cel en een boete van 20.000 dirham, terwijl drie anderen een jaar cel en een boete van 10.000 dirham opgelegd kregen. Aan twee anderen werden zes maanden cel en een boete van 500 dirham opgelegd. De laatste verdachte is bij verstek veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf.

Lees ook: Kamerlid Marokko veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf

De feiten dateren uit 2009. De gerechtelijke politie (BNPJ) had een onderzoek ingesteld op basis van een rapport van het de Rekenkamer over het beheer van de stedelijke gemeente Khouribga (2003-2009). Dit onderzoek bracht ernstige overtredingen aan het licht. Destijds was Mehdi Atmoun de voorzitter van de gemeente. Hij had meerdere aanbestedingen gewonnen ter waarde van 536.730 dirham via een bedrijf waarvan hij de directeur was. Het rapport belichtte ook een budget van 898.650 dirham voor elektrische apparatuur. Het bedrijf was betaald voor "werkzaamheden die alleen op papier waren uitgevoerd."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team