Zoeken

Sextortion: Marokkaanse vrouw licht Israëliërs en onderdanen Golfstaten op

23 december 2023 - 19:30 - Marokko

©

In Oued Zem is een zwangere vrouw gearresteerd op beschuldiging van sextortion, waarbij ze Israëliërs en burgers uit de Golfstaten afperste via internet.

De politie arresteerde de verdachte in een hotel waar ze zich verscholen hield om te ontsnappen aan haar gewelddadige echtgenoot. Na controle van haar identiteit, ontdekten de agenten dat ze gezocht werd voor oplichting, chantage, en het dreigen met het verspreiden van compromitterende beelden. De vrouw, moeder van twee kinderen, zou betalingen hebben ontvangen van slachtoffers die gechanteerd werden met seksueel expliciet materiaal.

Lees ook: Meerdere arrestaties voor sextortion in Marokko

De zaak blijkt echter complexer, aangezien niet alleen de vrouw, maar ook haar echtgenoot, de zoon van een voormalige politiefunctionaris, betrokken zouden zijn. De echtgenoot lokte slachtoffers door op zijn Facebook-profiel foto’s van een mooie vrouw te plaatsen en hen te verleiden tot compromitterende handelingen terwijl hij ze filmde. Vervolgens chanteerde hij de slachtoffers. Het geld werd door zijn vrouw werd geïncasseerd.

Lees ook: Marokko rolt sextortionnetwerk op, slachtoffers komen uit Golfstaten

De rechtbank heeft de hoorzitting van de vrouw vastgesteld op 25 december. De rechter van de rechtbank van eerste aanleg in Oued Zem plant een confrontatie tussen de vrouw, haar man en mogelijke medeplichtigen in deze complexe sextortion zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team