Zoeken

Hervé Renard opnieuw slachtoffer van sextortion in Marokko

19 juli 2023 - 09:16 - Sport

©

De voormalige coach van de Atlas Leeuwen, Hervé Renard, heeft een klacht ingediend bij de gerechtelijke autoriteiten van Rabat, na opnieuw het slachtoffer te zijn geworden van een sextortion-poging. Er is een onderzoek geopend om de daders van deze oplichting te identificeren.

Twee jaar geleden wisten twee jongeren uit Oued-Zem geld te verkrijgen van Hervé Renard door zich online voor te doen als een jong meisje. Ook deze keer hebben "anonieme personen communicatiekanalen geopend met de voormalige nationale coach, door hem te doen geloven dat het ging om een jong meisje dat fan was van de Atlas Leeuwen en hun voormalige coach", meldt de krant Al Akhbar.

Lees ook: Nieuws over sextortionzaak Hervé Renard

"De voormalige bondscoach zou zijn misleid en de gesprekken tussen de twee partijen zouden hebben geleid tot compromitterende scènes. Op dat moment zouden jongeren Renard hebben benaderd om hem te vertellen dat hij was opgelicht, waarna ze overgingen tot intimidatie en chantage", aldus dezelfde bron.

Lees ook: Marokko: celstraf voor sextortion Hervé Renard

De oplichters dreigden Hervé Renard met het online publiceren van audio-opnames van hun gesprekken als hij hen niet het gevraagde bedrag zou sturen. De twee jongeren "zouden dezelfden zijn die in 2021 de voormalige bondscoach al in de val hebben gelokt", vervolgt de bron, eraan toevoegend dat de onderzoekers van de brigade tegen cybercriminaliteit belast zijn met het identificeren van de daders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team