Zoeken

Marrakesh in race voor beste vakantiebestemming 2020

10 oktober 2020 - 17:20 - Marokko

©

De stad Marrakesh heeft ondanks de pandemie niets van haar charme verloren. Het is één van de 22 steden die genomineerd zijn voor de prijs voor de beste bestemming ter wereld in het jaar 2020.

Na Moskou in 2019 is het deze keer misschien de beurt aan Marrakesh om de prijs te winnen. Het is de favoriete bestemming van lokale en internationale toeristen, die ondanks het toenemende aantal besmettingsgevallen nooit een kans voorbij laten gaan omde stad te bezoeken. Het evenement wordt georganiseerd door de World Travel Awards.

Afgelopen augustus plaatste de reiswebsite TripAdvisor Marrakesh nog op de lijst van de 25 beste bestemmingen ter wereld. Het reisplatform omschreef de stad als een "magische plek" vanwege de authentieke markten, prachtige paleizen, moskeeën en tuinen. Ook raadde TripAdvisor reizigers aan om tot rust te komen in de Majorelletuin, die sinds 1 oktober weer toegankelijk is voor het publiek.

Daarnaast hebben de autoriteiten de toegangsvoorwaarden vergemakkelijkt voor buitenlanders die Marokko kunnen binnenkomen met een hotelreservering en een negatieve coronatest die niet ouder is dan 72 uur. Deze versoepelingsmaatregelen zijn nodig voor het herstel van de Marokkaanse economie, die zwaar heeft geleden onder de opgelegde voorzorgsmaatregelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team