Zoeken

Toerismesector Marrakesh wil meer steun van Royal Air Maroc

15 oktober 2020 - 11:40 - Marokko

©

Innovatie is het sleutelwoord voor de toeristische sector in Marrakesh om de huidige crisis te boven te komen. De sector dringt bij luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc aan op meer steun, voor een effectief herstel van het toerisme in de rode stad.

Hoewel de komst van de eerste buitenlandse toeristen geruststellend is voor de kansen op een herstel van het toerisme, is de strijd nog lang niet gestreden. De verplichting om bij het instappen een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur voor te leggen, belemmert het herstel, aangezien het meer dan drie dagen duurt voordat de resultaten van de tests bekend zijn. Dit blijkt vooral voor reizigers uit Frankrijk een groot obstakel te zijn, meldt L’Economiste.

De French Tour Operators Union (SETO) dringt er daarom bij Royal Air Maroc op aan om de toegangsprocedures aan te passen zodat het aantal Franse toeristen sneller toe neemt dan nu het geval is. Volgens het blad heeft de SETO voorgesteld om reizigers bij aankomst te testen en om niet langer een negatieve test te verlangen voordat zij het vliegtuig mogen instappen.

Maar kan Marrakech weer toeristen verwelkomen? De vraag is zorgwekkend, aangezien toeristen, naast hotelvestigingen, ook de identiteit van de stad, de cultuur en de monumenten willen ontdekken, waarvan velen nog steeds gesloten zijn vanwege de gezondheidscrisis.

Het zou daarom absoluut noodzakelijk zijn "ervoor te zorgen dat deze gebouwen hun deuren heropenen en dat de toeristische trekpleisters strikt worden gecontroleerd op naleving van de gezondheidsregels, om de gezondheid van iedereen te waarborgen", besluit de krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team