Zoeken

Marrakesh: hotel en restaurant winnen internationale prijs

12 november 2020 - 15:40 - Marokko

©

Een hotel en een restaurant in Marrakesh zijn onderscheiden met de Versailles-prijs. Deze prijs wordt toegekend aan de mooiste boetieks en winkels, winkelcentra, hotels en restaurants ter wereld.

Het restaurant Palais Ronsard, ontworpen door Gil Dez, heeft de onderscheiding gekregen in de categorie "restaurants in Afrika en West-Azië". In de categorie "Speciale onderscheiding voor exterieur in Afrika en West-Azië" is de prijs gewonnen door het hotel The Oberoi, ontworpen door de firma Patrick Collier.

Door het winnen van deze continentale onderscheiding, komen het Palais Ronsard en The Oberoi in aanmerking voor het winnen van de mondiale Versailles-prijs van 2020.

De Versailles-prijs beloont gebouwen in zes regio’s: Afrika en West-Azië, Centraal- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, Noord-Amerika, Centraal- en Noordoost-Azië, Zuid-Azië en de Stille Oceaan en Europa.

De organisatoren van deze prijs beoordelen de genomineerde gebouwen aan de hand van volgende criteria: innovatie, creativiteit, weerspiegeling van de lokale cultuur, natuurlijk en cultureel erfgoed, ecologische efficiëntie en waarden van sociale interactie en participatie.

Volgens een verklaring van de Prijs van Versailles lieten de winnaars van de genoemde onderscheiding "buitengewone architectuur en design" zien. Ook belichamen ze "de levende uitdrukking van een geslaagde synergie tussen economie en cultuur".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team